Kornfeil putosi Valenciassa ja sijoittui yhdellä pisteellä. Abrahamilla on kaksi

15-vuotiaasta Turk Can Öncüstä tuli sensaatiomainen voittaja heikoimmalle Moto3-kisalle märällä radalla, kääntämällä villi kortti ja aloittaen ensimmäisen kerran maailmanmestaruuskilpailuissa.

Peli oli viimeinen kuudes paikka, kun sen omistaja Arón Canet espanjalaisesta putosi ensimmäisellä kierroksella. Mutta Kornfeil päätyi myös kentälle kilpailun puolivälissä ja putosi kuudennesta kuudennesta. Sain viidennen ja tunsin olevani hyvä. Yritin keskittyä vain itseni ja hyvin hoidetun kisaani. Mutta sitten yhtäkkiä putosi.Espanjan maailmanmestari Jorge Martín sijoittui toiseksi Valenciassa, kolmas oli John McPhee.

MotoGP-kilpailu keskeytettiin sateen avulla

MotoGP-kilpailu oli keskeytettävä yhdentoista kierroksen jälkeen, tuolloin se oli jo kiertävä Alkuperäisestä 24: stä vain 16 ratsastajaa putosi märälle radalla. Myös maailmanmestari Marc Márquez on pudonnut, ilmeisesti vahingoittaen olkapäätään, jolla on vaikeuksia uteliaasta vammasta juhlien tittelin saavuttamista.

Dovizioso voitti neljännen kerran. kauden, tällä kertaa ennen espanjalaisia, Álex Rinsiä ja Pol Espargaria, jotka pääsivät palkintokorokkeelle ensimmäistä kertaa MotoGP: ssä. Hän voitti KTM-brändin vahvimman kuubaattorin historian ensimmäisen palkintosijainnin.paikka edellisestä Australian Grand Prix -tapahtumasta. Hän sai 12 pistettä mestaruuden 23. sijalle, mutta oli vahvemmassa luokassa huonompi vain vuodenaikoina 2013 (24. sija / 5 pistettä) ja 2015 (0 pistettä), jotka päättyivät hänelle ennenaikaisesti vamman vuoksi.

Moto2-kilpailu päättyi myös maailmanmestaruuden voittoon Valenciassa. Portugalilainen Miguel Oliveira jätti kotimatkailijat Iker Lecuonan ja Álex Márquezin. Maailmanmestari Francesco Bagnaia oli neljästoista.