Valioliigasta pidetään perinteisesti tähtiliigana

Yuri Usynin kiinnittää huomiota pelaajiin, jotka tulivat yleisölle tunnetuiksi vasta kuluvalla Premier League -kaudella.

Valioliigasta pidetään perinteisesti tähtiliigana. Vahvoja klubeja, tähtipelaajia on paljon, ja uuden televisiosopimuksen tultua voimaan heidän lukumääränsä kasvaa entisestään. Siitä huolimatta, että joukkueen viimeisiä rooleja ei pelata usein jalkapalloilijoita, joista melkein kukaan ei odottanut vaikuttavaa peliä. Katsotaanpa kymmenen parhaan pelaajan joukkoa, jonka harvat tunsivat ennen kauden alkua, mutta he pystyivät yllättämään kaikki.

10. Josh King, Bournemouth
Hänen siirtyminen Blackburnista ennen kauden alkua oli täysin näkymätön. Ja miten voisi olla muuten, jos norjalaisella hyökkääjällä ei ollut pysyvää pelikäytäntöä mestaruuskisassa, sillä hän oli tehnyt viime kaudella vain neljä maalia, joista kolme tuli otteluun Stoke Cityn kanssa FA Cupissa?
Kaikesta huolimatta King osoittautui hyödyllisimmäksi pelaajaksi eliittidivisioonan tulokkaille, ja parhaan klubin ampujan Callum Wilsonin menetys loukkaantumisen vuoksi ei ollut niin hirvittävää. Luottamus ei pidä hyökkääjää: hän ehdotti äskettäin heidän voittavansa Manchester Unitediä, koska Louis van Gaal pelotti hurrikaaniaan vastahyökkäyksissä.

9. Duncan Watmore, Sunderland
Muutama kuukausi sitten kukaan ei tuntenut häntä, mutta nyt tämä laiminlyönti on korjattu. Hän aloitti uransa kumartavassa Altrinhamissa kuudennesta osastosta ja ilmeisesti vaatimattomat näkymät rohkaisivat häntä kiinnittämään suurta huomiota opiskeluun: hän sai äskettäin maisterin tutkinnon taloustieteestä ja liikkeenjohdosta. Ja jos tänä vuonna ei ole erityisiä syitä katsoa Sunderlandia, niin Watmore on eräänlainen säde pimeässä valtakunnassa, joka niin nuorena on joukkueen paras tiputaja. Jatkossa hänet luotetaan suuresti “mustien kissojen” leiriin.

8. Manuel Lanzini, West Ham
”Vasarat” vahvistuivat erittäin laadullisesti kesällä allekirjoittamalla ensinnäkin Dimitri Payet ”Marseillesta” ja Victor Moses ”Chelseasta”. Tätä taustaa vasten Lanzinin saapuminen Al Jazeerasta jäi fanien huomion ulkopuolelle. Hän kuitenkin osoitti nopeasti poikkeuksellisen hyödyllisyytensä Slaven Bilicille. Manuel osoittautui erityisen arvokkaksi viime viikkoina, kun Paye putosi loukkaantumisen vuoksi, ja argentiinalainen ei pelännyt ottaa vastuuta joukkueen pelistä, johti takanaan olevia kumppaneita ja alkoi tehdä maalia.